לפי הסקר, שביצע האתר Global Property Guide, הסיקור עולמי מזהה האטה בעליית מחירי הדיור בישראל. ברבעון השני לשנת 2016, רשמו מחירי הנדל"ן עלייה של 3.3 אחוזים כשהתקופה המקבילה אשתקד, רשמה עליית מחירים של 7.7 אחוזים. למעשה מדובר בעלייה השנתית הנמוכה מאז הרבעון הראשון של שנת 2014. עוד מדגים הסקר כי מחירי הדיור בפועל ירדו בכ-1.8 אחוזים במהלך הרבעון השני של 2016 לעומת הרבעון הקודם, בדומה לנתונים שהציגו לאחרונה בלמ"ס. ישראל עצמה, דורגה במקום ה-21 בקצב עליית מחירי הדיור, לאחר שבשנים האחרונות פתחה בעשירייה המובילה יחד עם מדינות כמו סין, ניו-זילנד, גרמניה ועוד.
לעמוד נדל"ן בחו"ל - השקעות נדל"ן בחו"ל באתר BankNadlan לחצו כאן
מחירי הדיור באירופה ממשיכים לעלות
הסקר ממשיך לדווח על שאר מדינות העולם כשברבעון השני, על מחירי הדיור בכ-30 שווקים מתוך 46 המדינות שפרסמו נתונים. שישה מתוך עשרה שווקי הדיור החזקים בסקר הגלובלי היו מיבשת אירופה. חמשת שווקי הנדל"ן החזקים ביותר, לפי הסקירה של הרבעון השני לשנת 2016 הם: סין עם עליית מחירים שנתית של 20.3 אחוזים, ניו-זילנד עם 10.4 אחוזים, רומניה עם 10.1 אחוזים, גרמניה עם 9.8 אחוזים וטורקיה עם 9.6 אחוזים. שווקי הנדל"ן שרשמו את הירידות הגדולות ביותר הם: רוסיה עם ירידת מחירים של 12.4 אחוזים, מצרים עם ירידת מחירים של 11.2 אחוזים, הונג קונג 10.7 אחוזים, מונגוליה 10.5 אחוזים ומונטנגרו ירידה מחירים של 10.1 אחוזים.
לעמוד דירות מקבלן באתר Banknadlan לחצו כאן
שוקי הדיור באסיה
שוק הנדל"ן הסיני עבר השנה שינוי גדול כאשר שני הביצועים השנתיים הגבוהים בסקר, היו שייכים לו, בעקבות הצעדים הממשלתיים שנעשו לחיזוק שוק הנדל"ן. מחירי הדירות יד-שניה בשנגחאי רשמו ברבעון השני זינוקים שנתיים של 20.3 אחוזים, בניגוד מוחלט לשנת 2015, אז ראו ירידות מחירים של 0.12 אחוזים ומדובר בנתון הגבוה ביותר, כשבמהלך הרבעון האחרון, מחירי הדיור גדלו ב-6.6 אחוזים. גם שוק הנדל"ן היפני נשאר חזק, למרות היחלשות הכלכלה, כשמחירי הדיור גדלו ב-5.7 אחוזים, לעומת הממוצע השנתי של 5.4 אחוזים. עם זאת ב-6 משווקי אסיה עדיין ראו ירידות מחירים כך שהיבשת עדיין חצויה בין המדינות האסייתיות לבין המדינות המוסלמיות.